Uvjeti korištenja

Copyright

Nije dopušteno objavljivati članke za nešto što niste sami napravili. Nema kopiranja članaka i objavljivanja tuđih radova. Ovdje stavljate svoje radove i iza njih stojite svojim imenom i prezimenom. Ako svoj članak želite zaštititi copyrightom onda odaberite svoju licencu na Creative Commons i zalijepite je na dno članka. Ako članak na dnu nema “zalijepljenu” određenu licencu smatra se da je članak dan zajednici da se koristi sa njime kako želi bez ikakvih restrikcija.

Ilegalne stvari

Kod objave članaka zabranjeno je objašnjavati kako se radi nešto što je nelegalno, ako to i učinite i mi ne primijetimo pa ne maknemo post, Vi osobno odgovarate sa svojim prihvaćanjem uvjeta korištenja za sve pravne posljedice. Molimo da se isto tako objavljuju članci o tome kako razbiti neku zaštitu na programima ili hardware-u, osim u slučaju da to radite na svojem programu ili svojoj opremi. Linkovi na piratske programe su jednako tako strogo zabranjeni.

Jezici

Ovaj portal je kreiran sa ciljem da na našim područjima imamo stranicu na kojoj možemo pronaći kako napraviti neke stvari na možda jednostavniji način, sa ciljem da svatko od registriranih autora ima neko mjesto gdje će moći reklamirati svoj rad. S vremenom, ako se tako dogovorimo kreirati ćemo jedan site na kojem ćemo svoje članke prevesti na engleski. Pokušajte u svojim člancima paziti na pravopis (ako vam je to bitno) jer će postovi možda čitati vaši budući poslodavci.

Poštovanje

Svi žele biti poštovani, ne morate se uvijek slagati sa nečijim mišljenjem, stajalištem ili čime god, ali svima koji se služe ovim portalom morate pokazati poštovanje.
Ako imate neki savjet kako poboljšati proizvod ili nešto o čemu korisnik piše, to mu svakako napišite, ali ako mislite da vi možete bolje ili da ste puno bolji u tom području od korisnika, napišite svoj članak o tome.
Portal posjećuju ljudi različitih godina i različitih razina znanja, pa stoga nije u redu ako vi nešto radite godinama odmah podcjenjujete tuđi rad. I vi ste od nekuda morali početi i bilo bi najbolje da se sjetite svojih početaka, sigurno vam nije bilo lako :) Svako omalovažavanje korisnika ili njegovog rada, bio on autor ili pretplatnić će biti strogo kažnjavano.

Vulgarnosti ili drugi uvredljiv sadržaj

Portal je zamišljen na način da se sa njime mogu koristiti korisnici svih generacija, pa su stoga vulgarnosti i uvredljiv sadržaj strogo zabranjeni.

Sloboda govora

Pokušavati ćemo voditi portal koliko god je to moguće odgovorno. To znači da možda neće uvijek biti mjesta za slobodu govora, ako vam obrišemo post ili članak to će svakako biti iz dobrog razloga. Morati ćete to prihvatiti osim ako imate jako dobar razlog. Administratori su birani tako da znaju obaviti svoj posao, stoga se možete osloniti na njih i znati da su donijeli ispravnu odluku.

Višestruki računi

Nisu dozvoljeni, naša je čak preporuka da imate jedan korisnički račun sa pravim imenom da bi na kraju krajeva poslodavci ili kupci znali čime se bavite.
Ako pronađemo da koristite višestruke račune, obrisati ćemo vam sve korisničke račune, zajedno sa vašim člancima, pa se ne isplati riskirati.

Tko rješava problematične postove ili članke

Administratori, ali ako ih nisu stigli primijetiti svakako im javite, nemojte pokušavati opominjati korisnika direktno, da skupa sa njim ne zaradite zabranu. Javite nama i mi ćemo se pobrinuti da nedoumica bude riješena.

Prijava

Mi možda nećemo na vrijeme vidjeti da je netko pogriješio, pa vas molimo da nam prijavite sve nepravilnosti. To da niste pročitali pravila ne znači da niste odgovorni ako ih prekršite. Ako prekršite pravila budite sigurni da ćete biti sankcionirani ili gubitkom reputacije ili brisanjem profila.

Uživajte

Pozdrav
Lemilica

Leave a Reply