Activity

 • Danijel posted an update in the group Group logo of Novi projektiNovi projekti 8 years, 2 months ago

  a i nisu baš tolko skupe. recimo ja sam u školi radio s ovom:
  http://www.ebay.com/itm/NEW-GEN-WIRELESS-WEBCAM-IP-CAMERA-AUDIO-VIDEO-WIFI-CAMERA-OSD-IR-Motion-Detction-/160838617236?pt=PCA_Video_Conferencing_Webcams&hash=item2572ba8894
  i čisto je oke. ima wi-fi, može se okretati, nightvision (makar mislim da on nebude od neke velike koristi. trebali budete koristiti neke malo jače reflektore ili nešto slično.
  nađe se za kojih 200-300 kn preko neta neka solidna IP kamera

  • Da, ali i ako montiramo nju, ponovno moramo imati mogućnost slati dolje komande za arduino pa nam ponovo dolje treba ili router sa openWRT-om ili moramo vući neke žice ali to je predugačak kabel pa ništa od toga. Svakako IP kameru treba uzeti u obzir ako nam ne uspije ovo sa flashanjem routera i da na njemu radi web kamera :) Dobro kod te kombinacije je da sto to može odlično iskoristiti za razno razne robote, pa po meni treba pokušati na taj način

  • Zakon kamerica, odma je pan&tilt riješen, i prijenos slike.
   Kaj nije dosta ubaciti u rover jedan switch, na arduino ethernet shield, pa preko jednog UTP kabla mogu i kamera i arduino sa routerom u bovi komunicirat?

   • Ne treba onda niti switch dolje, može ići razdjelnik običan kao T.
    Biti će nešto paketa neuspjelih,ali to mislim da nije bitno, trebalo bi sve bez ikakvog problema raditi jer će za arduino trebati jako mali promet.
    Ja Ethernet shiled imam onaj najjeftiniji pa možemo isprobati što se sa njime može dobiti.
    Struju možemo slati isto preko UTP-a tako da niti to nije problem…
    Infrared je super jer možemo kupiti i infrared 10W ledicu pa sa njom svijetliti isto da vidimo kako zgleda. Super je i da ima mic jer mislim da ćemo možda dolje dobiti i neke zvukove… A sada vidim da ima u zvučnik pa možemo puštati i zvukove ribama da vidimo što ih plaši a što mami hehee
    4 korisnika u isto vrijeme je super :) možemo svi pratiti sve
    ova ide iz amerike pa će sigurno biti naplaćena carina.

    Uglavnom ja onaj TP link kupujem i krekiram jer će nam trebati za druge projekte, pa ti možeš tu kamericu, pa ako preživi možeš je koristiti za video nadzor, ja imam jedno 3 samo kaj nisu IP :)

   • Znaš što se još može :) taj pan tilt iskoristiti za ljevo desno na rov, a svijetlo ako je upravljivo može koristiti za dolje :)

    • između ostaloga i to. i onda se smanji posao s programiranjem i imate potpunu kontrolu ROVa iz web sučelja kamere. sve u svemu, super ideja ;)